Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Traumaterapiakeskus on jo 20 vuoden ajan kerännyt asiantuntemusta pitkäaikaisen, vakavan ja varhaisen traumatisoitumisen hoitoon liittyen.  Olemme kehittäneet ja tuoneet Suomeen kliiniseen kokemukseen pohjaavia lähestymistapoja/työmuotoja.

Koulutusten järjestäminen ja kirjojen kustantaminen ovat hyviksi koettuja keinoja laajentaa ja syventää traumatietoutta Suomessa


Yhdistyksemme liikentoiminta on yhtiöitetty 1.8.2020 alkaen. Uuden yhtiön nimi on "TTK Traumaterapiakeskus Oy" ja uusi y-tunnuksemme on 3146207-2.  Laskutustiedot löytyvät täältä.  Toimintamme jatkuu entiseen tapaan.


Vuoden 2020 konferenssi on siirretty vallitsevan koronatilanteen vuoksi vuodella.  Konferenssi järjestetään 24.-25.11.2021

Finlandia-talossa, Helsingissä. Kaikki konferenssiin ilmoittautuneet ovat saaneet asiasta sähköpostia.

Järjestämme suunniteltuna konferenssiajankohtana torstaina 5.11. videovälitteisen koulutuksen, jossa osa konferenssin esittäjistä tarjoaa traumaymmärrystä ajankohtaiseen tilanteeseen soveltuvilla puheenvuoroilla. Tiedotamme koulutuksesta ja siihen ilmoittautumisesta lisää lähiaikoina!


Blogissa on nyt luettavissa Petteri Mankilan  kirjoitus "Miten voisimme auttaa traumatisoituneen puolisoa"


International Trauma Questionnaire (ITQ) suomeksi nyt ladattavissa

Traumaterapiakeskuksen psykoterapeutit, psykologit Lisa Friberg ja Marjo Ruismäki ovat suomentaneet yhteistyössä tekijöiden kanssa International Trauma Questionnaire -itsearviolomakkeen. Lataa lomake.


Traumaterapiakeskuksen toiminta Koronaviruksen varotoimenpiteiden aikana, päivitetty 16.3.2020.

Haluamme terveydenhuollon ammattilaisina toimia vastuullisesti ja riittävää varovaisuutta noudattaen. Samalla haluamme kantaa vastuumme tässä stressaavassa erikoistilanteessa. Pidämme kiinni sovituista tapaamisistamme. Lisäksi pyrimme mahdollisuuksiemme mukaan tarjoamaan uusia konsultaatioaikoja. 

Traumaterapiakeskuksen henkilökunta jatkaa psykoterapian, koulutuksen, konsultaation ja työnohjauksen tarjoamista. Tapaamiset pyritään mahdollisuuksien mukaan ja osapuolien niin toivoessa toteuttamaan etäyhteyksin, video- ja äänipuheluina. Tiedotamme asiakkaita ja yhteistyökumppaneita tästä mahdollisuudesta myös henkilökohtaisesti.

Emme tapaa ihmisiä flunssaoireisina, ja pidämme tärkeänä, että ammattilaiset ja terapia-asiakkaat noudattaisivat samaa linjausta.

 

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme,

toivoo Traumaterapiakeskuksen väki


sanna_isosavi.jpgSanna Isosävi on aloittanut Helsingin toimipisteessämmeSanna Isosävi on psykologi ja varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti. Hän väittelee syyskuussa tohtoriksi riskien ylisukupolvisesta siirtymisestä raskaus- ja vauva-aikana. Sannan osaamisen ydinaluetta on vanhemman kiintymys- ja traumataustan vaikutusten ymmärtäminen. Hän on kouluttanut laajasti mm. raskaus- ja vauva-ajasta traumatisoituneilla vanhemmilla, vanhemman mielikuvien ja vanhempi–lapsi -vuorovaikutuksen riskipiirteiden tunnistamisesta sekä vanhemman kuttuuritaustan huomioimisesta.Sanna toimii luennoitsijana, työnohjaajana sekä psykoterapeuttina erityisesti traumatisoitumiseen liittyvissä varhaisen vuorovaikutuksen kysymyksissä. Hänen tarkemmat osaamisalueensa löytyvät psykoterapeutit, kouluttajat ja työnohjaajat sivuiltamme.PsM Sanna Isosävin psykologian alaan kuuluva väitöskirja Transition to Motherhood in High-Risk Families: Re-organization or Disorganization? tarkastetaan julkisesti Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa perjantaina 13.9.2019 klo 12 alkaen Virta-rakennuksen auditoriossa 109, Åkerlundinkatu 5, Tampere. Vastaväittäjänä on professori Jaqueline Wendland Pariisin Descartes-yliopistosta. Kustoksena on professori Raija-Leena Punamäki. Linkki väitöstiedotteeseen.

Väitöskirjaan voi tutustua osoitteessaOulun yliopisto toteuttaa TRAUMAPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUKSEN (painopisteenä vakavat kiintymyssuhdetraumat) 76 op 2019-2023 Helsingissä.KoulutusesitesekäTRAUMAPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUKSEN (painopisteenä keho-orientoitunut traumatyöskentely) 77 op 2019-2022 HelsingissäKoulutusesiteEuroopassa toimii Euroopan trauma-ja dissosiaatiojärjestö ESTD. ESTD: n jäseneksi liittymällä pääsee samalla jäseneksi myös ISSD:hen (eli maailman dissosiaatiojärjestöön). ISSD:n jäsenille tarkoitetuilla sivuilla on paljon trauma-alan kirjallisuutta saatavilla esimerkiksi Journal of Trauma and Dissociation- lehden vuosikerrat sekä monia muita trauma-alan julkaisuja. Jäsenmaksuun kuuluu Journal of Trauma and Dissociation lehti sähköisessä muodossa.ESTD järjestää joka toinen vuosi konferensseja Euroopassa, seuraava on 24.-26.10.19 Roomassa.

Vakautumisopas.jpg


Vakautumisopas terapeuteille ja traumatisoituneille on ilmestynyt. Oppaassa esitellään ryhmämuotoinen hoitomalli varhain vakavasti traumatisoituneille, lapsuuden kaltoinkohtelusta toipuville aikuisille, jotka kärsivät kompleksisen traumaperäisen häiriön (complex posttraumatic stress disorder, CPTSD) oireista. Oppaasta saa ensitietoa varhaisten kaltoinkohtelukokemusten vaikutuksista aikuisuuteen sekä esitellään keinoja jokapäiväisestä elämästä selviytymisen tueksi. CPTSD-diagnoosi, joka on tulossa uusimpaan psykiatriseen diagnoosiluokitukseen (ICD-11; World Health Organization, 2018), jäsentää työskentelyä. Opas on laadittu ryhmämateriaaliksi ja soveltuu sellaisenaan vakautumisryhmien kurssimateriaaliksi. 

Traumaterapiakeskus järjestää koulutusta CPTSD- ryhmän ohjaamiseen. Seuraava kolmipäiväinen ryhmänohjaajakoulutus Helsingissä järjestetään 17.-18.10. ja 8.11. 2019 (täynnä)  ja   Oulussa 6.-7. 2 ja 28.2. 2020. Opas soveltuu käytettäväksi myös yksilöhoidon oheismateriaalina.